50-tals inspiration från Ankaret!

Tips!!
På Ankaret har de just nu inne "Femina"-tidningar från 50-talet med helt underbara bilder!!
Jag kollade igenom några och sjönk in i alla vackra retromöbler, frisyrer och kläder och blev grymt inspirerad.
Fick lov att köpa en, men det finns många kvar.. BARA 10kr per tidning, och de är i jättefint skick och förvaras i plastfickor.
Såå.. Åk till Ankaret och Skynda fynda!! :)

Shoppingtips från Ankaret!!

Hej människor!!
Måste bara först säga att jag var på en galet bra konsert igårkväll! Stephanie Smith från USA, vilken stjärna alltså!! Vilken energi och personlighet och framförallt vilken röst?!! Vilken fantastisk människa..
Jaja, tillbaka till vardagen :) Ikväll har jag umgåtts med vänner och snusat på en 4 veckor gammal bäbis i Köpmanholmen o det var såå mysigt ^^
Tidigare idag har jag övningskört till Långviksmon och ätit våfflor hos mina föräldrar, gött.
Svängde självklart in på Ankaret och gjorde några fynd, bl.a en stor väggbonad med en tupp i färgerna rosa, rött och orange- helfin! Kommer passa jättebra i Dejjans rum :)
Slänger upp lite bilder på några andra fynd DU kan göra där om du åker dit inom en snar framtid :)
Fin gammal plåtburk :)
Skitsnyggt tidningsställ i retromodell :)

Väldigt gullig glasburk med lock för 20kr som skulle passa fint i t.ex mitt kök, men jag lämnade den snällt, ifall kanske DU också vill köpa den? ;)
Två ljuvliga vaser i glas, perfekta att sätta vårens första blommor i :)
Jag som samlar på glasvaser fick verkligen anstränga mig för att hålla fingrarna i styr..
Ankaret har en fantastisk hörna med skivor och filmer och små tavlor :) Som man kan se på den rosa skylten så är inte priserna skyhöga direkt.. ;) Väldans billigt faktiskt.
Den här tavlan köpte jag faktiskt, fast den får hänga kvar där ett tag och visa upp sig, hade inte plats att ta med den. Den påminner så mycket om vårat sommarställe i Jämtland o färgerna var så fin, plus att ramen var jättesnygg så jag var tvungen att slå till.
Rosor i vattenbad :)
Gefle, Zebra :)
Dom härliga tidningarna jag visade häromdagen.
Och åker man till Ankaret måste man ta sig en fikasluring såklart, och då får man lägga en frivillig slant för fikat i denna fina burk, så kan även de pengarna användas till något bra, bra va?! :) Pengarna skjutsas med jämna mellanrum in i dessa projekt.
Dessa snygga skor fanns ju också där och självklart inte i min storlek!
Men de är hur fina och oslitna som helst!
Kanske något i din smak KP? Så, nu har jag gjort reklam för din blogg också ;)  (Checka in henne om ni gillar 50- och 60-talsklänningar, loppisprylar, musik o knorrar i håret ;)
Nä nu ska jag krypa ner i sängen och sova sista natten i mitt hus på två veckor, för imorgon åker jag till Sollefteå o kommer inte tillbaka förrän jag har ett körkort i min hand!!!!!
Meen, jag kommer att sakna ihjäl mig efter min älskade familj..
godnatt!

Huset fullt av folk är det bästa :)

Weowe! Ikväll har jag haft besök av några fina tjejkompisar för ett trevligt "Me and I"-party. Jannike kom och visade kläder ifrån Me and I och vi fikade och umgicks. Tommy hade hockeykväll uppe med några grabbar och Hilma o Daisy gick runt och mös bland alla människor. Det är alltid så roligt att ha huset fullt med folk, det är Så det ska va :) 

Nya vänskaper :)

Hejja!
Vilken lång och händelserik dag det varit! Och jag har tillbringat hela dagen och kvällen med min nyfunna vän Malin och hennes två flickor :) Hemskt trevligt har det varit.
Nio i morse hämtade Malin oss och så for vi på Liten o Stor i Bjästa o lekte med barnen, sjöng o fikade. Efter det bjöd jag hem den lilla familjen till mig och bjöd dem på lunch och fika med minikoppar o minikakor :) Och nu ikväll så har jag rätt nyss kommit hem från en inspirationskväll hos Mary Me där det var visning av finfina inredningsprylar o ögonfransförlängning och sånt där intressant :) Det var också väldigt trevligt, och Daisy skötte sig hyffsat bra ändå, trots alla inbjudande prylar det kan finnas i en liten frisersalong full med folk i.
Tack Malin för den här fina dagen o kvällen :)
Tjejerna fick leka med mina gamla dockhusmöbler och då passade ju helt plötsligt min gamla byrålåda perfekt att ha som dockhus..
Det såg så kul ut så jag satte mig visst själv några minuter och möblerade lite i "dockhuset" efter att flickorna åkt ^^
Minikoppar o minikakor blev populärt ;)
"åå vilket gott rosa kaffe" tyckte Mira.
Svårt att välja vilken man ska börja med..
Busjäntern Mira och Nelia, kul att få lära känna barn i den här åldern också :)
Imorgon åker jag till Långviksmon en sväng och träffar familjen innan jag drar till Sollefteå i två veckor..
Så då kommer det säkerligen komma upp några finfina tips från Ankaret här på bloggen igen.
Idag slutade de med 50-kronorskassen och har ist bytt in alla höst- och vinterkläder mot vår- och sommarkollektionen så nu är det bara att pallra sig dit och inhandla nya fynd! :D
God kväll kära vänner! :)

Presenter.enter

Hello människor! Jag har inte förstått riktigt det här med att alla bloggare alltid ska få en massa saker på posten av folk jämt!? Varför blir människor så snälla o givmilda när det handlar om bloggar? Det är ju lite lustigt det här att folk känner att de vill ge saker till en människa de aldrig träffat men blivit så inspirerad av via bloggen att den vill ge någonting tillbaka liksom.. :) Ganska fint ändå. Fast ändå lite konstigt.
IALLAFALL så fick jag ett paket på posten häromdan!?!! ;D  Nejmen det var ju faktiskt Daisy som fick det för att hon fyllt år. Och inte alls av någon okänd person utan av snälla Johan o Hanna i Oskarshamn som jag saknar så mycket.  Kolla in vilken fin present de skickade!
Hanna har alltså broderat med garn på en vanlig vit bomullsbody och vips så snygg den blev! :D Tycker det var en jätterolig och personlig present som man kan utveckla hur långt man vill. Jag fick iaf massor av inspiration av den och tyckte det var en alldeles utomordentligt rolig presentidé.

TACK Johan och Hanna!! :)

Tre födelsedagar och absolut inget fjasko :D

Kära läsare!! Jag ber om ursäkt om du besökt mig och funnit att här inte hänt något på många dagar.. Jag har visst tagit ner min ambitionsnivå något när jag insett att jag inte har tid att skriva varje dag, som tidigare. Men det är väl inget onormalt i det? :) Känns bara sunt faktiskt. Men lite uppdatering på vad som hänt kan ni ju fortfarande få ta del av vettja! :) Idag berättar jag lite om när min dotter Daisy fyllde 1 år i fredags..

Massor av städning hela dagen lång.. men när kakorna hämtades från matkällaren så höjdes feststämningen rejält.
Vimplar sattes upp och ballonger överallt, till Daisys jättestora glädje :)
Sedan kom våra familjer och det blev en ohyggligt trevlig kväll. Daisy fick massor av paket men hon tyckte mer om att titta på alla människor än att riva upp papper, det blir nog skillnad till nästa år kan jag tro.
Moster, mormor, pappa, farmor. Och som vanligt.. hamnar alla på köksgolvet!? :)
Det mäktigaste var väl kanske förstås fikabordet ändå ;) Jag är faktiskt nöjd att jag lyckades åstadkomma massor av kakor, som t.o.m smakade gott!? Jag har ju verkligen inte varit någon som bakar tidigare, men nu har det liksom börjat ta fart, det är kul :)
På menyn stod:
Brysselkex
Chokladnötrutor
Syltkakor
Chokladbollar
Kladdkakemuffins
Maränger
..Allt i miniformat såklart.
Sen kom även Tommys morfar med rullrån som han enligt tradition alltid bakar till kalas, och även hade min mamma bakat en jättegod apelsin-sockerkaka :) Och förstås, inte att förglömma, Tommys tårta.
På lördagen fick vi besök igen av lite syskon plus Urban o Anita, hemskt trevligt.
Här är Daisys kusin Bastian o Tommy.
Jo, på söndagen var det dags för kalas igen :D
Fram med faten..
Idag blev det lite mer livat om man säger så :)
Daisy härjade med sina kompisar medans vi andra fikade o umgicks för fullt :)
Papporna (o Thomara) höll sig för sig själv när mammorna pratade strunt i soffan.
Lovisa o André kom också, mina gamla elever som jag tycker så mycket om :)
Födelsedagen och hela helgen blev jättebra verkligen. Tänk att det gått ett år nu..
Ett år sen du var så här liten..

Vårinspiration i hemmet.

Dagen före.
Imorgon fyller alltså Daisy 1 helt år gammal, och i helgen blir det tre olika kalas.. ojsh..
Så idag och igår har jag varit igång som en tok här hemma och städat och fejjat, bakat och grejat. Jag har också varit så grymt less på grejerna i mina fönster länge och velat göra om jättelänge men inte haft någon inspiration, men idag kom det lite iaf, även om jag inte hade några nya loppisgrejer att slänga upp så händer det ju mycket bara man byter lite ordning och tar fram något som stått i skåpet länge och sådär :)
Jag började med kontoret för där var jag så less på alla smågrejer som tog plats och samlade damm.
Det blev mycket bättre efteråt. Jättesmidigt att ha alla pennor och krimskrams i en korg istället för direkt på bordet, det går så mycket lättare att dammtorka då. Och den lilla byrålådan som jag inte visste vad jag skulle använda till den fick bli en yta för småprylar att samlas i. Så här i början ser det luftigt ut, men jag kan nog fylla upp den med diverse fiffigt och sött snart :)
Jag kan berätta lite om prylarna, (de som inte ser ut som vanliga kontorsgrejer alltså;)
Det vita pappret med två ansikten på är ett litet checkhäfte jag fått av en kompis som innebär att jag får ringa henne nääär som helst om jag behöver hjälp med något :) Väldans fint ärde!
Den lilla katten kommer från min farmor, samma som råddjuret som hade en liten gullig historia som jag skrev om här. "L"-et är en av fyra bokstäver i ordet "Love" som jag o tre bästisar delade på på en Alla hjärtansdagsafton som jag bjöd på här hemma hos mig. Väldigt gulligt de mä :)
Och den lilla spegeln i mitten..
Den har min pappa gjort när han var liten. Jag hittade den i ett gammalt pennskrin som han hade som barn i ett dolt fack, och det är alltså en liten, liten spegel med en bild på en häst i mitten. Och det är alltså pappas häst som han hade då, eller familjen hade då. Också är det gammal, gulnad tejp runtom.. den är så fiin! Och min pappa är sötast! ^^
Jag bytte till slut plats på spegeln och satte den helt enkelt bredvid pappas studentfoto som jag har på hyllan i sovrummet. Hyllan har jag köpt på Ankaret och konsollerna med, för 25kr. Sen målade jag den bara och vips så snygg den blev :) Den blommiga lådan som jag skrev om här passar ju bara perfekt in i vårat sovrum och krukan och tavlan med katterna har jag också förresten köpt på Ankaret. Katt-tavlan hör till mina senaste fynd jag gjorde förra veckan.
Det var dessa tre jag kammade hem senast från Ankaret alltså. Färgerna ljuger för jag hade konstig inställning på kameran, men mattan är iaf jättefin och är turkos och ljusrosa, alltså inte grön och orange som på bilden. Den är så gullig för den ser nästan ut som ett fat med cupcakes! ;D De där fina pastellfärgerna med en liten sprits och ett rött bär på toppen, eller hur?! Den blåa, blommiga saken är en megafin kylbag som jag ska ha massor av picknick i i sommar ^^
Jag gjorde inget märkvärdigt i sovrumsfönstret mer än att Jesus fick komma fram lite :)
Pelargonen är den som övervintrade och trivdes på min diskbänk och det svarta konstverket fick vi av min fina vän Susanne i bröllopspresent :)
Duvan packade jag upp ur en av alla lådor jag hämtade hos mamma och pappa som var från då jag var liten.
Och tavlan har jag köpt på Ankaret, jag gillar den jättemycket och det känns tryggt och skönt att ha den bredvid sängen.
Den här söta lilla spegeln jag har köpt på Ankaret för något år sedan, den får nu samsas i köksfönstret tillsammans med glasburken från Lagerhouse.
Till sist bakade jag också två sorters kakor igår. Chokladnötrutor och Brysselkex. Och fatet ni ser är alltså ett kaffefat för en liten kaffekopp.. så då förstår ni hur små kakorna är, shishi! Fatet är förresten också från Ankaret :)
Det blir spännande med kalas o födelsedag imorgon, lill-Dejjan..
Jaa.. där inne låg hon för ungefär ett år sedan.. Sjukt skumt alltså!!

Kittel i mitt hjärta.

Alltså, jag måste ju bara säga att jag har ju verkligen varit på livets finaste fjällresa! Jag hade en fantastiskt trevlig helg med mina vänner Linda, Oscar, Jacob och min syster Grethe och Kittelfjäll var målet. Efter massor av telefonsamtal, vissa gladare än andra fick vi oss till sluuuut ett boende som vart riktigt bra till på kuppen. Det blev inte det första boendet som var tänkt, som hade svinbillig hyra och blueskvällar på köpet, och inte heller det nyrenoverade lyxhuset på två våningar som blev plan B, och som tur var inte heller det tredje "huset" som visade sig vara en friggebod på 13 kvadratmeter utan kök.. utan en härlig korridor med tre rum och kök, lövtunna väggar och en massa kärlek!
I bilen har man förstås alltid roligt, och så även denna gång. Hihi det bästa var när Jacob ringde till 118 800 och frågade efter adressen till Mekonomen i Falun.. shishi.
Väl framme i stugan hittade vi mycket porslin av olika varianter, dessa mustachtallrikar var mycket underhållande..
Någon (tänker inte avslöja vem) fick för sig att se ut så här skön i backen.. och jaa, det var ju kul  B)
Jacob och Grethe var också fina i backen, detta är tyvärr det enda kortet jag har därifrån, och det är t.o.m taget innifrån fikastugan, dåligt att jag inte tog med kameran ut i snöön.
Jo, sen var det det här med porslin allstå.. Det visade sig att fem personer av fem möjliga på våran resa var porslinsfantaster, och det visade sig då också att skåpen kryllade av jättefint retroporslin som.. ingen hade användning för på den där lägergården, tyckte vi. Så vi tog oss en riktig funderare på hur vi skulle kunna komma över dessa vackra tallrikar.. på ett ärligt och fint sätt förstås.
Jaa, till slut hade vi suttit lite väääl länge och granskat, funderat, sorterat och värderat och allt vart väldigt allvarligt och seriöst.. men, till slut blev det ändå så att ägarna ville ha kvar sitt fina porslin, så tji fick vi!
Men lika glad var väl vi för det förstås :)
Helgen innehöll väldans mycket glädje, musik och dans och jag trivdes för välda bra :)
Tack för det kära vänner!
Puss*

Ett stort steg.

Yeeah! Lill-Dejjan tar verkligen stora kliv framåt i sin utveckling nu, Jaa! -hon har börjat gå på heltid nu! :) Hon är så söt som är så liiten så liiten och ändå en slags riktig människa som ska spatsera runt på småfötterna, haha det ser verkligen för hejjigt ut. 
Och DÄR åkte mitt försök att utsmycka min underbara bäbisunge i backen ;)

Back on track with news from Långviksmon and Ankaret.

OjOJ vad Pyret har varit oaktiv på nätet på sistone? Men det är ju för att hon varit så sjukt aktiv i verkligheten hallå! Har ju inte haft tid med detta. Det finns massor med grejer jag vill berätta om och massor av bilder jag vill visa, jag vet liksom inte i vilken ände jag ska börja i bara.
Jag kanske ändå måste börja med att berätta lite om succén i Långviksmon förra helgen, jag var ju faktiskt inte där själv men jag har hört såå många rapporter om hur det gick, så jag kan det liksom ändå utantill ;)
Det som hände var ju att byns intresseförening för första gången arrangerade en stor skoterfest, typ. Ett event som innefattade skoteruppvisningar och tävlingar, stor marknad av skotrar och tillbehör och en massa annat trevligt också förstås. Och det vart en succé!! JÄttejätteroligt att det gick så bra, när det ändå var första året och allt? Ryktet hade spridit sig väldigt långt och det kom skoterklubbar från alla håll och kanter och det var runt 750 st skotrar och på plats var runt 3000 personer. Och med tanke på att själva Långviksmon (med omnejd!!) innehåller ca: 300 personer så var detta riktigt, riktigt bra. Och grejen är ju den att när det händer en sådan här stor grej på ett så litet ställe, så gynnar det ju alla. För folk vart ju hungriga och frusna och köpsugna och allting så de gick självklart upp till Jollen ("köpcentrat" som Ankaret ligger i) och shoppade lös på alla butiker som finns där :D Ankaret sålde 65st 50kr-kassar t.ex..  alltså det är M y c k e t. Det var knökafullt där inne hela dagen, och vad ryktet säger så var det kö på Millas ända ut på vägen och folkligt nåt vansinnigt hela dagen.. :D Jätteroligt!
Ja, att det gick så här bra första året (ÄVEN fast det var typ storm ute) betyder ju bara att det blir galet nästa år :) Bra jobbat alla som engagerat sig i detta evenemang, ni förtjänar alla ett stort Tack! :) Och till Anna-Lena vill jag rikta ett stort tack o bra jobbat, som bakade 600 bullar :)
Megarean på Ankaret fortsätter med 50-kronorskassen och grejer och kläder ramlar in varje dag, så skynda dig till Långviksmon innan kassarna tar slut ;)

Sicken lyxig superlunch alltså..

Jamen alltså, Haha! Tillåt mig skratta och skämma ut mig offentligt genom att lägga upp denna bild och erkänna vilken hejdundrandes lunch jag tillagade idag XD
Men jag hade i ärlighetens namn faktiskt inte tid att laga någon "riktig" mat, det snabbaste alternativet jag hade var att värma på en pirog :) Som vi aldrig annars har hemma, men som tur var hade idag.
Men alltså, den vart faktiskt riktigt god efter att jag pimpat upp den lite.. Med soltorkade tomater, färsk basilika, creme fraiche med vitlök i och lite gurka så vart det rakt en lyxpirog helt plötsligt! Att jag sen skulle ta mig en Powerking till, det var väl kanske att ta i lite väl med ungkarls fasonerna ;)
Men erkänn att det ändå ser liiite bra ut? ;p

Tommy.. det är dags att du kommer hem nu,  vi saknar kocken i huset.

50 kronors kassen och Vinteryran!

Har rensat ut kläder från Daisy byrå idag igen och hittade dessa som jag nästan glömt att jag hade :)
Jag köpte dem på Ankaret för en tid sedan och tänkte att det blir något för Daisy att växa i. Jag tycker det är så fint med långa plyschklänningar och jag hoppas tösen kommer att tycka det också när hon växer till sig lite.
Den här var så fin tyckte jag, och alla var i riktigt fin kvalité och inte slitna ett dyft, så jag vart jättenöjd! Med tanke på att de bara kostade 15-20kr styck :] Och det var även ett fint märke; Linus & Lotta, bra kvalla. Så hade jag köpt dem ny hade de kostat mellan 199 och 249 kr.
Alla tre är i plysch och de två större dröjer det förstås ett tag tills hon kan ha, men varför inte passa på att fynda när det är så billigt?! :) Genom säkra källor vet jag att det snart kommer att trilla in en hel drös med fina barnkläder på Ankaret.. så den som är intresserad; håll er uppdaterade och vänta inte med att åka dit!
Faktum är ju att det lönar sig otroligt mycket att åka dit redan nu på lördag, för då börjar Ankaret med 50-kronorskassen! Fyll en påse med så mycket skor och kläder som bara ryms och betala endast 50 kronor!! Är det inte helt galet så säg?! :D De har kört med detta i rätt många år nu och det är en succé, folk hänger på låset i stort sett!
Nu på lördag händer det ju massor av grejer på Mon, det är ju "Vinteryra" för hela slanten. Kolla in vinteryra.se för mer information. Det är alltså ett jättetrevligt utomhus event för alla och ännu mer för dig som är skoterintresserad, kolla in hemsidan säger jag bara :) SÅ, passa på att göra två flugor på smällen; Ankaret + Vinteryran! :D Sen kan du ju även passa på att käka på Millas mat o café och köpa något fint på Stegbo möbler när du lix är igång ;) Lika bra ni tar med släpvagnen hörrni!
Nej, nu ska här packas för jag drar visst till fjälls imorgon :)
Tjing!

Fiffig gå-bort-present.

Hejja!
Livet som ensamstående är inte så kul alltså.. Tommy är på Ulvön och jobbar nu igen, så jag får vara själv hela veckan och det är skittråkigt. Jag har visserligen inte varit själv så mycket, har haft lite folk här och så men att gå och lägga sig ensam är så.. ensamt.
Ikväll var jag iaf över till grannen som fyllde år igår, och eftersom jag varit själv hemma några dagar och inte varit i stan eller så, så har jag inte haft någon möjlighet att köpa någon present, så jag fick tillverka en helt enkelt :) Jag tog en fin kruka och la i jord, fast jag hade ingen såjord som man egentligen skulle ha haft utan bara planteringsjord för trädgården och den är lite för "matig" och trådig så jag tunnade ur den lite genom att hälla i lite vägsand som vi hade i garaget, haha men den var för grov så jag silade den med en bärplockare, haha! Men sen planterade jag helt sonika lite frön, basilika vart det. Sen satte jag i en planteringspinne med griffelfärg på och skrev ett grattismeddelande och vad det var i krukan förstås, sen satte jag en liten rosett men man kan ju göra det hur personligt man vill, och pimpa själva krukan också..
Rätt kul att få tänkte jag ^^
Om man inte håller på med sånt själv så kan det ju va kul att få en färdigplanterad kruka som man bara får sköta hand om lite, så slipper man momentet att ta tag i själva planteringen :) Fiffigt va?
Så får Marie skörda lite härlig färsk basilika till den hemmabakade pizzan om en månad eller så :)

RSS 2.0