Ett steg för mänskligheten!


Heej alla fina!
Jag har haft en härlig dag idag med solsken och vänner. Jag har lunchat, fikat och pysslat med Annika, gått promenad och planerat Bergoms framtid med Anna, gått en till promenad och fikat en till gång med Cakan och diskuterat snygga och slibbiga lärare med Lovisa :)
Jag har dock INTE tvättat två tvättar, städat sängbordet (som jag skjutit fram i flera veckor) moppat Daisys rum, dammtorkat i köket, dammsugit i vardagsrummet, städat bort alla kuddar och täcken i TV-rummet efter vårat fredagsmys eller något annat på min egentliga "att-göra-på-måndag-lista".. meeen, lika glad för det är jag, det är en dag imorgon mä! :)

Weee Daisy tog sina två första steg idag!! :D Lagom till att hon även fått inviga sina fina, nya skor som jag köpt på Ankaret nyligen. Det var även första gången som hon fick gå på snö och det tyckte hon verkligen var intressant och roligt. Det är verkligen kung när man får tag på så här fina skor begagnat, eftersom de är ganska dyra nya ändå.. och visst är dom hur söta som helst? Jättetypiskt nog så vill inte datorn ta emot minneskortet idag igen så de andra bilderna jag tänkte lägga upp idag kan tyvärr inte närvara. Vill visa dem men det får bli nästa gång datorn är på humör helt enkelt.
Eftersom mina dagar inte riktigt verkar bli som jag har tänkt dem många gånger så hinner jag inte blogga så mycket som jag skulle vilja. För jag har ju faktiskt också en make o ett barn som jag inte vill försumma så många extra timmar på de värdefulla kvällarna vi har tillsammans, även fast jag har mycket jag vill berätta och visa för er må ni tro ;) Men ni får hålla till godo med vissa dagars uppehåll emellanåt, men det gör ju inget :]
Kul att Cakan kom och gästade mitt (idag fattiga) fikabord. De urtjusiga kopparna och faten är Hackefors och de tillhör en serie på 10st som jag köpt på Galleri 22 . Det är mitt absoluta favoritporslin och det matchar väldigt bra till mitt kök just nu ser jag.
hihi, frexten så såg jag ut så här för exakt ett år sedan .. ^^
Ses en annan dag fox! Ciao!

Mer brev åt folket!

Åhej o hå här var det nu några dagar sedan sist jag satt. Men det är ju bara skönt att få lite distans till internätet och ta vara på vänner, familj, hus och natur några dagar istället :)
Här i Bergom har vi tagit tag i massor av saker idag. Tommy har städat ur gillestugan som ska bli ett lekrum åt Daisy, och sedan har han visst målat en vägg i hallen, slipat och målat två garderobsdörrar, satt upp de sista listerna i Daisys rum, flyttat tvättlinorna till ett annat rum än innan, sandat uppfarten lite och installerat en lampa som jag väntat på i 100 år :) Duktiga Tommy!! Jag älskar när han blir på det här peppiga kreativa humöret ;)  Och jag har tvättat och vikt tvätt, lagat mat med min lillebror, varit på promenad, rensat lite barnkläder och börjat på en ny kasse till Second hand, gjort storkok på barnmat och t.o.m hunnit ligga på soffan en kvart och bara läst en tidning också.. jag minns seriöst inte när jag gjorde det senast? Och förresten så spelade vi ju Mariokart imorse en halvtimme också :D Det var oligt.
En riktigt soft dag hemma med andra ord, så skönt när man får en fixnings kick och bara tar tag i massa saker som man skjutit framför sig. Nu väntar vi på svärföräldrarna som ska komma hit och laga mat åt oss ^^ Och sedan blir det hockey (Oj, fast den har ju visst redan börjat, måste skynda mig) och ikväll blir det även en catch up med Linda min vän som kommer på besök, det ser jag verkligen fram emot.
De senaste dagarna så har jag och Daisy varit hos grannen Annika en del och pysslat. Jätteroligt att få dra fram allt material och invadera ett bord och bara sitta och klippa och klistra, som ett barn :) Vi håller på att förbereda för en rolig grej som ska hända snart, och man måste visst vara ute i god tid med planeringen och förberedelserna..
Fru Haga i pysslartagen. Hon är en hejjare på scrapbooking hon, och jag har insett att jag helt saknar talang för det faktiskt haha det är inte så enkelt som man tror ;)
Hon har fantasin som jag saknar..
En liten hint om vad vi satt och sysslade med kanske..
Jag älskar att skriva brev jag, eller kanske snarare tanken på att skriva brev, för jag får visst aldrig iväg dom där breven som jag så ofta tänker att jag vill skriva. Men visst är det otroligt mycket roligare att få ett brev på posten än ett mail eller sms?? Det är klart att ett fint sms kan verkligen göra ens dag, som t.ex det här som jag fick förra veckan: "Tror jag klarade provet :D  Tack för hjälpen Hanna!"  Från en förre detta elev som inte pluggat något till ett prov men fick hjälp av mig några timmar på kvällen innan, och satte det alltså :) Då blir man såå glad.
Men annars, det är ju sjukt kul att få brev! Såå jag satt och snidde ihop ett ganska roligt ett härom dagen, och nu väntar jag spänt på att personen som fick det ska respondera i form av ett vilt telefonsamtal för jag antar att det jag meddelade henne kommer att få henne att skrika rakt ut..  hihi, det är en jätterolig sak..
Meen, det berättar jag för er en annan dag! ;P
Nu måste jag springa och hjälpa till i köket för nu har visst svärmora anlänt.
Hörs o ses allesammen! Lämna gärna ett avtryck här nedan så jag får veta vad ni människor tycker om min blogg, jag ser ju allt att ni varit här o snusat men vet inte vilka ni är eller vad ni tycker om det hela .. ;)

"Korna anfaller!?!"

Hihi det blev en härlig promenix som jag och Dejjan fick idag och hon invigde sina solglajjer som hon fått av mammas bästis Petra.
Hon tyckte allt att det var ganska så spännande att träffa på alla kossor, på så nära håll. Och det var nog ömsesidigt :)
Medans jag stod och pratade med bonden Lennart så rymde en kossa, det var rätt festligt :]
Ni som är vän med mig på Facebook kanske har sett den lilla filmsnutten från förra våren när Lennart skulle "frakta" alla kossor genom hela byn till en annan hage och jag står på min uppfart och filmar och kossorna rusar in över min tomt där jag och barnvagnen nervöst står och tittar på.. haha, och det enda jag fick ur mig var"..eh, korna anfaller!?!..." ja de gick till lite lugnare idag iaf :)
.

Ommöblering gillas!

Hallå i vårsolen! (JA det droppade faktiskt från taket för första gången igår :)
Idag fortsätter vi att gå inspirationens väg och det är så härligt. Jag riktigt skuttar omkring här i huset :) Jag har flyttat runt lite blommor i fönstren så att det ska bli rättvist med solmängden för dem och har upptäckt att det verkligen varit lönsamt för pelargonen, (den enda jag lämnade kvar uppe när de andra fick flytta ner i mörkret i källaren under vintern) att få ha stått på diskbänken i närmare två månader, under lysröret :) Den har verkligen växt till sig och ser så glad och grön ut nu.
Iaf så blev jag sugen på att grejsa lite i pyssel rummet efter att jag satt där och sydde igår, så jag rensade ut lite tyger och organiserade upp dem lite och la dem i hyllan ist för lådorna under pyssel bordet. Så här blev det!  
Dessa hyllor rymmer allt från garner till pärlor och scrapbooking stuf och den lilla plåtlådan uppe till höger är proppad med spets som man kan använda till allt möjligt fint. Och plåtasken med den fina damen med katten innehåller massor av fina knappar ^^ De är båda från Ankaret och innehållet också.

På den här sidan hyllan finns två Ankaret-fynd uppe till vänster och de svart/gula vaserna har jag hittat på bagageloppis i Ö-vik förra sommaren, annars är allt nytt här faktiskt. Krukan från IKEA, gröna korgar från Hemtex och runda askar ifrån Lagerhouse. Men den stora, gula, skitsnygga tavlan har jag fått av min fiina vän Linda i studentpresent! :) En puss till henne! withmywords.tumblr.com
De här tygerna var de som jag köpte i Umeå, och nu har de också fått en plats.
Dessa är då alltså nya men resten loppis o Ankaret.
Nej, nu ska jag packa upp nya lådor som min syster kom hit med igår, får se jag hittar några fina grejer jag kan visa för er sen.
Eller förresten.. jag tror att jag och Daisy tar en tur ut i solen istället, kanske ska vi ta och hälsa på bonden och alla kossor? :D Ja det gör vi!
Ut i solen med er nu alla latfisar som bara sitter på jobbet och skolan, och.. gör sina, jobb..!? Haha, det är så skönt att va mammaledig!!

Pyrettygpysslar!

Otroligt vad produktiv jag varit under Daisys sovstunder idag :) En liten promenad i det sköna vädret SEN drog vårkänslorna verkligen igång ^^  Åå vad härligt det är när solen strålar in genom hela huset och allt är bara ljust och man ser hur blommorna vaknar till liv och söker sig mot fönstret, (som avslöjar sin otvättade yta i solljuset.)
Sådana här dagar blir jag supersugen på att pyssla och greja här hemma. Jag tog genast tag i resten av alla kartonger och kassar som stått kvar i vardagsrummet sedan jul... (jag veet, helt sjukt länge!?) och fortsatte min rensning av gamla minnen och lådor med inredningsprylar från gymnasietiden. Efter det fortsatte jag och gjorde en ytlig gallring i garderoben och gick igenom köksskåpen efter grejer jag inte ville ha kvar längre och fick ihop två stora pappkassar som jag ska skicka till Ankaret. Det var allt möjligt, från grejer ur kökslådorna, till kläder, till prydnadssaker, tygstuvor (-ar?) och gamla gardiner och dukar ur linneskåpet :) Vad härligt att rensa! Jag ska fortsätta imorgon.
Men iaf så hittade jag lite fina tygstumpar i en låda som jag fick från Örnsömnad när jag sommarjobbade där för många år sedan, den där braiga tygfabriken i Långviksmon som Ankaret får alla sina fina tyger ifrån ni vet, och sydde mig genast två dukar :)  Jag tänkte att jag ska ha dem i sommar ute på altanen, eventuellt syr jag en till så jag kan ha till alla tre bord jag brukar sätta ihop när det blir låångbord.. men troligtvis blir det några matchande kuddar istället :) Men jag tyckte iaf att det var ett sommarglatt och fräscht tyg och det kommer ju att smälta ihop jättefint med det gröna i resten av trädgården :)
Eftersom jag kan nå många fler här på min blogg än personalen på Ankaret kan göra i sin butik så måste jag väl ta mitt ansvar och uppmana er alla, iaf ni som bor inom ett rimligt avstånd från Örnsköldsvik och Långviksmon, att ta tag i vårrensningen och sen ta en sväng till Långkan och lämna era grejer på Ankaret, eller det går även bra att lämna grejer hos mig. De har ju inte alls samma upptagningsområde som de stora Second hand affärerna här i stan så de får inte hem grejer i samma utsträckning, kan man ju förstå, så därför behöver de en liten puff, en extra grupp av människor som börjar lämna sina grejer där och kanske får en rutin på det, så får de ett ännu större utbud och allt skulle bli Ännu bättre ^^  Eller hur?! ;)  Jag vill hjälpa dem med de jag kan, och även om jag är en stor kund som handlar mycket varje gång jag är hemma, så räcker ju inte det.. så då får jag hjälpa dem på detta viset!
Scheesh! :)

Vinterskrud och återblick..

Hejbaberiba allesammen!!
Vilken härlig dag det varit idag! När klockan var kring 11 och solen sken, termometern stod på -15 så drog vi på oss underställ och täckbyxor och traskade med barnvagn och pulka över skoterspåret ner till sjön, den vänstra av de två sjöarna i byn. Vid strandkanten blev vi upphämtade av Perra och Daisy fick åka skoter för första gången :) Hon fick även köra ner i ett vattenbad med skoter för första gången :) Och Lovisas skor blev därmed dyngsura... meen det är en historia för sig som vi tar en annan gång, det blev iaf några mysiga timmar ute på ön tillsammans med några andra från byn, med grillning, lite dans och "tagen", mysigt :)
Dagen avslutades hos grannarna Haga tillsammans med Liifarn o fru Olsson och Solsidan, of course! Så sjukt bra den serien är alltså, haha vi dog när han fick utbrottet för båten!! HAHAha!
Det här är precis bakom min dataskärm en dag som denna.
Och detta är just framför vårat hus, den ståtliga eken i frusen vinterskrud :)
Även såklart den härliga baksidan, här taget ifrån altantrappan som går rakt från sovrummet ut till den härliga vinterträdgården!
.... Jag har fått så otroligt mycket fin feedback och respons efter modevisningen, TACK alla fina människor som vill göra mig så glad!! ^^
Även är det folk som undrar om jag inte kan lägga upp lite fler bilder från modevisningen och det är ju såklart jag kan :)
Här är under genrepet, det är min syster Grethe och Jöran som dansar loss till "Staying alive".
Också under genrepet: Några damer i ytterkläder under låten "Tuff brud i lyxförpackning"..
Tema: Grått/svart/randigt.

Hihi, när jag satt hemma och planerade fick jag för mig att vi skulle göra en liten sketch mitt i allt.. och så blev det. Här är jag, föreställande en stressad mamma som håller på att missa sitt tåg, sketchen hette "Tågstationen" och alla mannekänger var med i den, med några huvudpersoner, och den blev väldigt lyckad tycker jag ändå.. även fast folk tydligen hade missuppfattat och trott att det hela var en parodi på SJ´s lite jobbiga vinter.. haha, så var inte tanken iaf.
Här skäller jag ut min dotter som orsakat att vi missat tåget och strax efter detta rusar hela gänget av mannekänger in på scénen och ett smärre kaos utbryter..
Jöran var en glad trubadur som underhöll på stationen och Grethe.. pratade i telefon :)
Man måste verkligen ha sett det för att förstå poängen såklart, men det var riktigt kul iaf :)
.... Frexten, jag håller på att samla ihop grejer till min loppis som jag ska ha i mitt garage i sommar, hihi det är jättekul. På skylten vid vägen kommer det stå "Loppis, antikt och retro" ...  Håll utkik här efter fynd som jag kommer göra förhandsvisning på. Ses imårrn gott folk!
G´night /(Pyret

Succén är ett faktum!!

Mamma klipper bandet och förklarar projekt Långviksmonsskolan i Colombia för "Påbörjat"..
Weehoo!! Modevisningen gick jättebra!! Skulle rakt säga att det vart en succé om jag får uttrycka mina egna åsikter.. o det vore ju konstigt om jag inte fick göra det på min egen sida :)
Jo, till slut så blev den av. Det har varit mååånga kvällar och sena nätter med planering och sömnlösa timmar när idéerna frodats i huvudet och en hel del spotifynördning, flera dagar tillbringade på Ankaret för att hitta rätt kläder och kommunikation med mannekängerna.. Men alltihopa var värt det! :)
För det är när man ser alla fina människor, som innan var så nervösa, komma upp på catwalken och riktigt stråla av glädje, och att se självförtroendet sakta smyga sig fram och den där extra lilla svängen med armen eller snurren visar att de vågar lite mer nu än förra gången vi tränade. Det är Det tillsammans med känslan av att man verkligen är med i något större, att man är med och bidrar till en bra sak och att det kan bli en skillnad för att just jag är där, och att man kan få chansen att sjunga en vacker sång som berör människor och ger en inspiration till att vara med och hjälpa... DET gör att allt är värt all möda innan.
För mig finns ingen större tillfredsställelse än när jag kommer hem efter en sådan här kväll och sätter mig vid köksbordet i mörkret, tar ett andetag och bara njuter av allt som hänt under kvällen. Att göra grejer som det här är nog det bästa jag vet. Jag älskar att göra sådana här saker! Att då få vara konferenciér tillsammans med Rebecca gör det hela ännu mycket bättre :) Vi kom på igår att vi helt enkelt är ett radarpar när det gäller sådana här grejer. Samma humor, samma timing, samma spontanitet och väldigt lika sångröster dessutom :) TACK för igår Rebecca, du är guld värd!
"Heal the world"..
Under kvällen sålde vi lotter och hade jättefina priser i form av fina presentkort och lyxiga fruktkorgar, och en auktion på en Vancouver tröja från Markus Näslund med autograf, den gick för 2500:- och en målvaktsklubba med alla modos autografer, den gick också för runt 2000:- och sist en EP-skiva från Lill-Babs med autograf, hennes första utgåva av "Är du kär i mig ännu Klas-Göran" och den gick för 400:- :D Alltså, vad roligt att folk vill betala så mycket, för att de vet att det går till en jättebra sak. Det är imponerande.
Sammanlagt fick vi in cirka 20 000 kr på hela kvällen..!! Oj vilken bra start på projektet.
Sen finns det fler sätt att få in små slantar varje dag: På Jollen torget ("köpcentrumet" i Långviksmon) har de ställt upp en alternativ pantningslåda som man kan slänga sina burkar i ist för den vanliga, så pantar Ankaret burkarna istället också får vi in lite extra pengar där :) Mycket fiffigt. Och sedan kan man få lägga till fem kronor, eller mer förstås, när man betalar sina prylar vid kassan på Ankaret så går det också till projektet.
Många bäckar små..
Alla mannekängerna var jätteduktiga och publiken var jätteglad och tacksam. Fast jaa, allt gick ju kanske inte klockrent, vi fick lite problem med ljudet där på mitten, eller.. ljudkortet på den splitternya datorn kraschade totalt kan man säga, och det var egentligen kört att överhuvudtaget få till något mer ljud, meeen det löste sig också :) Det var bara roligt att jag o Rebecca fick hålla låda i typ en kvart extra och improvisera med någon allsång och roliga historier och sånt.
Sammanfattningsvis så var kvällen helt enkelt kanon, och det var synd att inte alla jag kände kunde närvara och dela den med oss. Ett jättestort TACK till alla som hjälpte till på olika sätt, och till alla som kom dit och bidrog till att göra den här världen lite bättre.
Många bäckar små min kära.. Alla kan vi dra vårt strå till stacken.. Ingen kan hjälpa alla men alla kan hjälpa NÅGON!!

Fixa, trixa, greja- dona, ordna, feja!

Waka waka everybody allihopa!
Min syster är på besök och vi försöker få ihop låtar till modevisningen som är på fredag och det är minst sagt roligt :) Vi dansar runt i huset och tränar in 70-tals moves och svänger höfterna till Waka waka. Hihi, kul att va med söstra mi ^^
Iaf så tänkte jag summera min helg lite snabbt, jag hade ju en sådan trevlig helg i Umeå med vänner och släkt.
Vi drog upp på lördag förmiddag och hamnade lagom till lunch hos Frida och David och lilla Leelo, åt en hemskt god lunch, lite kaffe och drog sen vidare.
David har förresten en mycket fin samling av läskburkar :D Väldigt orginell och kul att kolla på :)
Daisy blev sams med Leelo efter en stund :)
Sen drog vi förbi Ohlssons tygaffär och hittade några fina reafynd och hamnade sedan hos våra fina vänner Ida och Sojje och en fin, lyxig lax middag och choklad fondue och en trevlig filmupplevelse, fast jag somnade förstås =riktigt avslappnad, inte hänt på länge.
Tyckte dock synd om värdparet som inte fick en lugn natt direkt, eftersom Daisy var eländig och skulle vakna och skrika under flera 40 minuters intervaller under natten..
Pyssliga Ida hade knypplat ihop ett Jättesuperfint täcke till Daisy med hennes namn på och allt :) Verkligen superfint och roligt att få, TACK så mycket Ida!! <3
Besök jättegärna hennes blogg: http://idaj.blogg.se/index.html
Det var hon som hjälpte mig att göra min, så jag är väldigt tacksam över det mä, för det här är ju riktigt kul! :)
Tack finingar för all gästfrihet! :)
På söndagen åkte vi på förmiddagsmöte på Pingst och drog sedan hem till Tommys bror och fru för att fira deras lille son som fyllde ett, det var väldigt trevligt. Daisy lekte så fint med sin kusin, det ska bli roligt att se dem växa upp :)
Nä nu kanske man måste tänka på refrängen ändå. Imorgon åker jag till L-mon igen för de sista förberedelserna inför modevisningen; Repa med kompet, repa koreografi, prova kläder, fixa dator och videokanon, fixa soffan till scénen, hjälpa några mannekänger med klädval och skriva manus :) Det ska bli jättekul!
För alla som inte fattar nåt.. Så ska alltså Ankaret Second hand i Långviksmon ha en stor modevisning och alla intäkter kommer att gå till ett stort projekt som hela Långviksmon som samhälle har dragit igång; Att bygga en skola i Colombia. De ska under ett år (tror jag?) samla in pengar på alla möjliga sätt och till slut även åka (inte hela byn kanske, men några stycken iaf) till Colombia och vara med att bygga en skola på plats. DET är häftigt. Tänk vad man kan göra bara man går ihop och samarbetar. Det är verkligen en fin grej och det känns jättebra att få vara med och hjälpa till på det här sättet genom modevisningen.
Såååå, har du lust att komma? Skynda dig att fara till- eller ringa till Ankaret 0662-30036, och köpa en biljett. Sist när jag språkade med mamma fanns det bara 15 st kvar, så först till kvarn!
En bild på mina fina till slut, eftersom jag ska vara borta från Tommö i tre dagar igen.. samma som förra veckan =( Vid sådana här hektiska tider så hinner man knappt ses nåt, eftersom det är så mycket planering och fixning hela tiden.. Och jag har visst en tendens till att allt för ofta sätta mig själv i centrum för stora projekt som det här.. Faast, det är ju lite av det jag gillar mest också ;) Fixa, trixa, greja, dona, ordna, feja :)
Vi ses på fredag folks.. Aight G´night!

Nostalgi tripp på hög nivå

Under julhelgerna har alla vi fyra syskon varit hemma och då har vi passat på att rensa ut mamma och pappas källarförråd på våra gamla, sparade grejer.. vissa sen vi gick i lågstadiet och ännu tidigare alltså..
Gissa om nostalgi tripp? Fy vad roligt det var, man fastnade verkligen i vissa lådor och en del grejer hade jag bara inte mage att kasta även fast Tommy nästan blev arg på mig för att jag ville ha det kvar. (Han ser att våran först så  väldigt rymliga källare ganska snabbt växt sig till stora samlar nästet och att man måste vara ganska hård för att jag ska kasta grejer)
Som de här grejerna tyckte han t.ex att jag skulle kasta..
Min jättesamling av kattsilver?!! Huur kan han tro att jag, efter många års samlande, skulle kunna göra mig av med den? Det är ju jättefint kattsilver!  (eller heter det kattguld? Det ser ju ut som silver?)
Och min fjädersamling?! Oj vad jag var rädd om den minns jag..
faast den fick faktiskt åka i sopkorgen till slut..
Jag hittade även det första verken jag gjorde på sy- och träslöjden :) Minns ni?
Den där skylten hängde på våran katt Tussis koja som jag hade gjort åt henne minns jag. Och ett litet penntroll från det sköna 90-talet fanns också bland alla grejer :)
Sen fann jag ju även väldigt fina saker. Den här bruna väskan minns jag väldigt väl. Den hade jag alltid med mig när jag var i 3-5 års åldern om vi for på möten eller till vänner, och i den fanns massor av kula leksaker och även lite färdkost ^^ Den har fått sin plats i fönstret i Daisys rum. Och den fina duvan den får faktiskt stå i vårat sovrumsfönster :)
Roligt att minnas tillbaka lite.
Från 1985 när jag föddes till 2000 när jag gick i åttonde klass hann det hända rätt mycket ändå..
men mer har det hänt sen dess. Tycker det hänt sjukt mycket på bara 5 år ja? Träffade Tommy första året, fick mitt första musiklärarjobb, förlovade mig med Tommy andra året, gifte mig med Tommy tredje året, fick barn med Tommy det fjärde året och ja.. nu har Daisy snart 1-årskalas? Vart tog tiden vägen?

Sång, pulka o dans :)

Hola sombrero!

Har kommit hem från Umeå nu och är go i magen efter Max driven och Solsidan :)
Den här veckan har varit ganska lång faktiskt, till skillnad från alltid annars när dagarna bara flyger iväg. Jag har hunnit med rätt mycket tycker jag nog. I tisdags var Rebecca hos oss och vi planerade lite inför modevisningen. Vi ska vara konferencierer tillsammans och ska även riva av en fin gammal dänga som slutnummer; Heal the world med Michael Jackson. Det kommer att bli något alldeles extra och med hjälp av en mini gospelkör, alla mannekänger, videokanon och komp så kommer inget öga vara torrt innan vi är färdiga ^^ .. Jag säger inget mer..
Daisy och Rebecca blev kompisar på en gång.
eller..? ;)
På onsdagen hann jag med en liten picknick med grannen Annika o hennes lilla Leah innan jag for till Långviksmon. Det var Daisys första tur med pulkan och hon gillade det starkt. Haha jag gillar också att vi slog oss ner mitt på skoterspåret nere vid stranden och att det såklart kom en skoter mitt i kaffetåren, det var bara för oss latoxar (som inte orkade hitta en plats utanför "stigen") att hoppa ner i djupsnön och akta på oss :)
Inget solsken, men skönt att vara ute ändå :)
Ja, sen for jag då till L-mon för att greja o feja o fixa o dona och på torsdagen kom Rebecca även dit och vi övade med mini gospelkören och jag hittade lite fina grejer på Ankaret, som jag visade igår. Älskar framför allt tavlan, den hade så sköna färger och var så ljuvlig tillsammans med lampskärmen, även :)
På fredagen stressade jag som en get på Ankaret och hann till slut med bussen till stan, men Daisy var jättesur hela vägen (ungefär 5 mil) och en surgubbe satt tvärs över gången och höll för öronen och såg jättearg ut när Daisy skrek.. Haha, när jag upptäckte honom hade hon redan gjort det ett tag så han såg verkligen sur ut, så jag bad då om ursäkt och satte mig längst bak istället, pinsamt.
I Ö-vik hann jag med ett besök på Pingstkyrkans second hand men jag hittade ovanligt nog inget (?). Men det var gott med lite Subway med Lovisa och Julia och sedan en efterlängtad dansträning!
Åå vad härligt det var. Jag tog verkligen ut mig och körde gärnet och det var en sådan otroligt härlig känsla när man satte de svåraste stegen och svetten rann.. Aaah..
Så otroligt skönt att komma igång efter alldeles för långt jullov. Vi har två övningar i veckan, på fredagar och söndagar, och jag ser fram emot dom hela veckan ^^
Innan jul hade vi besök av en dansinstruktör som lärde oss en alldeles egen koreografi som är.. gaaanska svår, men skitkul. Så nu kommer träningarna verkligen vara utmaningar ett tag framöver, innan vi satt hela dansen, and I love it!! :D
Helgen i Umeå har varit väldigt trevlig och vi har hunnit med mycket där också.
Meen, det får jag ta imorgon, nu måste jag faktiskt gå och lägga mig. Daisy höll oss vaken inatt så nu lockar sängen ganska mycket kan jag lova.  See ya tomorrow folks!
/(Pyret

Rapporter från Umeå



Hejja!!
Nu har här legat nere några dagar, tyfis. Jag har varit i Långviksmon och grejat och förberett för Ankarets stora modevisning som är nästa fredag, därför har jag inte riktigt haft tid för bloggandet. Jag ska vara konferencier och är även ansvarig för att alla får rätt kläder osv, så det har varit fullt upp med att träffa manekängerna och planera och öva och allt möjligt kul :) Meen, jag har iaf hunnit spana lite på Ankaret och fyndat lite fina prylar ^^


Hittade ett gäng med tyger som jag tänkte jag skulle sy runtom och sedan kanske ha användning för i Bönhuset i här i Bergom där jag bor. Skulle behövas lite nya textilier där tycker jag :)



Fick lov att slänga upp lite fina tyger också satt ni får se vad som finns. Observera att detta bara är ett axplock av det sortiment som finns inne nu.


Till sist två fina blåa burkar som jag bara älskar! ^^ De har inte riktigt fått någon plats hemma än, funderar på om jag ska fortsätta på mitt blå/turkos/mintgröna tema i köket som jag också hade innan jul. Fast då korsades det med en touch av rosa också.. Men nu tänkte jag ta orange istället. Låter det bra tror ni? Jag köpte ju en sådan sjukt fin 70-tals burk med orange plastband runt förra gången jag var upp, och den skulle va så fin i köket. Ja, det blir nog orange :)


Just nu är jag i Umeå tillsammans med min lilla familj. Har varit här hela dagen och stannar tills imorgon kväll, för att hälsa på olika fina vänner och även gratta Tommys brorson som fyller ett år imorgon.
Rapporterar mera från Långviksmon och det stora projektet "Långviksmonsskolan i Colombia" en annan dag, det är mycket på gång nu vetni.
Ha en fin kväll alla vackra människor!!
Pöss/(Pyret

Ankarets öppettider!!

Jag har fått önskemål om att skriva Ankarets öppettider, och jag är väl inte den som är den heller? :)
Måndag - fredag  11.00 - 18.00
Lördag                10.00 - 13.00

På fynd spaning..

Lite tips från Ankaret!!
Var upp till Långviksmon i söndags och hittade några ursöta lampskärmar i olika färger och former. Glömde kolla pris, men det är nästan inte nödvändigt för det kostar så lite där ändå :)
Här är tyg- och stuv-hyllan jag skrev om tidigare. Det finns så mycket fina tyger här alltså, önskar man hade lite mer tid så man kunde sy mera..
Ska det vara en snygg 80-tals jacka kanske?
Eller varför inte den här skitsköna och mycket snygga jackan från MONKI för 60 kronor?!
Typiskt att jag hade skabbigt hår den här dagen och att modellering inte är min starka sida bara, men vad gör man inte för att visa upp lite snygga kläder som måste upp på marknaden.
Dessa två stolar är bara fööör fina!! 
Den här kjolen skulle jag gärna köpa själv, (och kommer nog göra det om ingen köper den inom två veckor ;) men jag lämnar den gärna åt någon lycklig själ som vill komma upp och köpa den. På knapparna är det klassiska ankarmotiv och den är alltså marinblå med vit rand. Sorry, glömde kolla storleken men det kan jag kolla upp tills imorgon.
Pyret tackar för idag och är snart tillbaka med nya fyndtips!!
Den här blommiga tröjan var också jättefin.. Finns på Ankaret - Skynda fynda!! ;)

Galleri 22, det är grejer det!

Nä nu får julen lov att lämna plats åt ny vår-inspiration och nya Second hand fynd och glada färger. Men det är så dryygt att packa ihop allt, det är ju så sjukt mycket grejer! Det är ju lustigt att det är så fantastiskt kul att slänga upp alla fina julgrejer innan advent och helst så mycket som möjligt, och sen är det alltid lika drygt att packa ner allt i januari igen.. Som en lustig grej man gör om varje år :) Ja, det kommer jag allt fortsätta med för det äär ju
så mysigt med julpynt.. men NU ska det bort! :)
Så här har mitt piano sett ut i jul. Till vänster är en 60-tals ljusstake som jag löste ut på en auktion för *host*600 spänn*host* som Ankaret hade på förra årets julmarknad som är hur fin som helst ^^  Bredvid den står en fotoram med vårat bröllopsfoto i. Ramen har jag löst ut på auktion på Auktionskammaren i Ö-vik och sen kommer två små fina porslinsfavoriter.. Den stora har jag köpt ut från vår släktgård Fiskarnäset i Jämtland och det är en Rörstrand "Granada" och den mindre är en Rörstrand "Dinera" och den köpte jag i somras på bagageloppis för 460:- mindre än den stora.. ;) Bredvid dem står fisken "Gabriel" som jag fyndat på Tradera.
Ljusstaken bakom är också en 60-talare och den har jag fått av mamma som köpt den på Ankaret.
De två otroligt fina "Picknick" tavlorna har Tommys moster Anita gjort, och hon är alltså konstnär och har alltså ett galleri/butik i centrala Ö-vik (Fabriksgatan 22, gamla Wikkid) och har alltså huuuur fina grejer som helst där!!
Halva butiken är full av hennes häftiga och alldeles egna konst och resten är full av riktigt, fantastiskt, superfina retro grejer och porslin i mängder! Där finns "Prunus", "Eva", "Adam", "Berså", "Blå eld".. och massor av fler favoritlegender ur porslinvärlden. Det här stället heter alltså Galleri 22 (galleri22.se) och är porslinfantasternas paradis kan man säga :) Verkligen värt ett besök mina kära vänner.. VERKLIGEN!
(För övrigt så är butiken så sjukt mysig så man vill bara stanna kvar när man väl kommit innanför dörren ^^ )
Här i köksfönstret har det fina änglaspelet från Ankaret fått stå tillsammas med "Sylt" från Rörstrand och den lilla hyllan jag hittat på Ankaret, den är så gullig, helst när man ställer fina små burkar i den. Den lilla glasburken är från Galleri 22, den var fylld med torkade tranbär när jag köpte den förra julen. Den stora blommiga burken är den också från Ankaret och den fina grytan har jag fått av en kompis :) Det röda godisfatet är från Åhléns och glasburken med skorpor i är från Lagerhouse.
Tycker om att ha granris ÖVERALLT i små krukor och vaser och som här i en gammal emaljkanna som jag köpt på.. Ankaret!  (hihi, Surprise!) Den fina gunghästen fyndade jag på samma bagageloppis som den lilla porslinsgrytan, för 100:-
Den vita trälådan var senapsgul innan jag målade om den, och den hade mamma och pappa LP-skivor i på det ljuva 70-talet. Det här är frexten från vårat lilla gästrum, som för övrigt är väldigt bra att ha :)
Så här såg det ut efter min julplundring förra året, (minus alla gardiner och dukar och julgranspynt)
"God jul"-tavlan längst fram i bild har moster Anita gjort och den är alltså från Galleri 22, och ovanför den ligger en helcharmig tavla som är från Ankaret och det står "En jul i hjätats tecken".. Ja! "hjärtats" är felstavat och det är så sött ^^ Som om min smålänning till mor hade målat den.
Avslutar med två bilder från julaftonen 2009 som vi firade hos oss med Tommys familj, 16 matgäster och det var första gången jag ens firade utan min familj.. haha lite speciellt var det ;) Men helmysigt även.
"Barnbordet" :) Alla är och hämtar mat i köket, det är därför det inte ligger tallrikar överallt, det var inte så att jag inte hade råd att fylla ut alla platser.. nog för att jag körde med papptallrikar förstås, men dom ser väl ändå rätt så lyxiga ut?? Det tyckte jag iaf ;D

Lååång helg o mycket gjort.

OJ vilken produktiv helg detta varit. Har hunnit umgås för hela hösten tror jag :)
På fredagen kom samma gäng som i torsdags hit och den här gången gjord De middag åt Oss. Bruschetta med supergod röra av soltorkade tomater, oliver, tomater, vitlök och basilika till förrätt, älggryta till varmrätt och choklad fondant med glass till efterrätt, mums. Och innan efterrätten serverades dök det upp runt 7 pers till och sedan vart det slisk och spelkväll :) Sena natta vart det innan vi la oss och sov men det var hemskt trevligt, det är så roligt att ha huset fullt av vänner och bekanta.
På lördagen drog jag och Daisy till Emelinda och Billy på förmiddagen och åt brunch med hon och Stina, jättekul verkligen. Har inte hängt med Emelinda på minst 100 år, så vi hade mycket att prata om. Och Daisy vart väl avundsjuk på nåt vis så hon ville också ha uppmärksamhet.. Jaa, efter tre vällingflaskor och en portion gröt så bajsade hon ju världens största bajsblöja som läkte ut på alla hennes kläder.. och jag hade såklart inte något ombyte med mig, så jag fick slänga in na´ i duschen och gå upp på stan och köpa nya kläder åt ungen. Ja, det är till att göra bra intryck..
Efter det blev det häng och middag hos Lille-Mor ett tag och sedan vidare till Josefin som jag inte heller umgåtts med på 100 år. Hon och hennes Tove har en helmysig lägenhet och massor av djur så Daisy tyckte det var riktigt spännande att hälsa på hos dom. Det blev fyra hundar på en dag för henne så på slutet av dagen var hon riktigt van och relativt orädd. Fast när vi satte henne på Cane corso hanen Grims rygg så tyckte hon att det vart lite väl spännande och la av ett skrik. Men den lilla kattungen Caylon (stavning Josefin?) blev en riktig favorit för Daisy tror jag och de lekte mycket med varandra :)
På fredagskvällen efter spelet "När då då?" var vi alla lite mer allmänbildade.
Efter den lilla bajs-olyckan hos Emelinda och jag försöker tvätta upp ungens kläder.. det kanske inte syns på bilden, men det var bajs överallt.. ;)
Skyldig nakenfis fick iaf lite egentid med Emelinda medan jag tvättade bajs från hela badrummet.
"Den som inga byxor har, den får gå med rumpan bar"
Emelindas hund Billy :)
Hemma hos Lille-mor lärde Daisy känna en ny kompis, i spegeln :)
Också Basse förstås :)
Och hos Josefin o Tove vart kisskatten utan svans favoriten :)
Fast akvariet var väldigt fint och intressant också.
Det här var min helg i bilder också, faast jag har ju förstås inte berättat om allt roligt jag hittade på Ankaret när jag var i Långviksmon hela dagen idag, (fattar inte hur jag hunnit med det också den här helgen, ) nä det tar jag en annan dag. Den som väntar på nåt gått.. ;)
Sov gott nu alla vänner och ännu okända bekanta, så ses vi en annan dag.
Ciao/(Pyret

Zelda

Slänger upp några bilder från igår också när nu minneskortet fick för sig att funka igen.
Lille V försökte lära Daisy att klättra i trappan, men hon stannar snällt nere på första steget preciis som mamma lärt henne.. än så länge iaf. Tommy ska sätta upp den tredje grinden idag, så trappan nerifrån också blir svår att komma åt. 
Så kul när hon har jämnåriga på besök, det är så sällan hon får leka med andra barn. Så hon njöt verkligen när L ville vara i hennes rum och leka ^^ 
Frexten, vi har köpt Wii av min lillebror så nu sitter Tommy än mer fastklistrad vid sitt kära Zelda så fort han får en stund över.. Vad är det med killar och TV-spel egentligen? Här posar han iaf för kameran och visar stolt upp sin häst Pangasus ;)
Hahaha!! Han ropade just: "Älskling! Jag blev en vaaarg?!!"

"Vimpleri vimplera"

Idag har pyssel-Hanna kommit tillbaka från jul dvalan! Jag har tagit tag i mitt "vimpleri" igen efter ett kort juluppehåll. Jag älskar vimplar och skulle kunna ha dem överallt, det är så fint med de fina färgerna och mönstren och pryder så fint en kal vägg, ett fönster, en uteplats och även ute i trädgården :) Jag sökte massor på nätet innan Daisy hade fötts för jag ville ha till hennes rum, men jag hittade inte det jag ville ha- så jag började sy egna istället.
Jag har gjort 5-6 stycken än bara, fast jag har givit bort alla utom en. Det blev en perfekt julklapp till Tommys tre syskonbarn, med deras namn på och allt. Så nu har jag börjat igen och tänker göra ett litet lager av enskilda vimplar som jag kan sammanfoga efter beställning, om folk vill ha en speciell mönster kombination tänkte jag.
Alla tyger jag syr med kommer från Ankaret i Långviksmon och vissa är riktigt, riktigt fina. Det finns nämligen en tygfabrik i Långviksmon som syr upp gardiner och dyl. till företag runt om i landet och har fullt av superfina tyger, och då brukar de skänka de överblivna stuvbitarna till Ankaret :D Så ibland hittar man Frösö Handtryck och liknande, och en gång även en Josef Frank!! DÅ blev jag sjukt nöjd kan jag säga.
Vissa tyger jag använder kommer från gamla överkast eller någon gardin men de allra flesta är stuvbitar, Ankaret har ett stort utbud på tyg som förnyas hela tiden, värt en titt för den som är intresserad av sådant.
De grå/svart/gula tyget jag håller på med här är ett Frösö Handtryck, superfint verkligen. Den här vimpeln blir nog snygg, lite annorlunda än de förut som varit mer retro inspirerade. Fast nog tycker jag att det här skulle kunna vara lite influenser från Stig Lindbergs "Fruktlåda" t.ex?
Här skymtar ju förresten en bit av mitt pysselrum som jag ställde i ordning i samma veva som jag började med vimplarna. Så otroligt skönt att ha ett ställe där man kan vräka fram hur mycket grejer som helst utan att behöva städa upp efter sig ;)
Härligt att lasta in alla pyssliga saker man har i ett rum. I jul har hela golvet varit helt överbelamrat av diverse inslagningsprylar; sidenband och rosetter, papper, tyger och kartonger, och ingen har blivit störd av stöket :)
Det är superenkelt att göra vimplar. Man bara hittar tyg man vill använda, klipper ut två exakt lika stora bitar, nålar ihop rätan mot varann, syr med raksömm runt de längsta kanterna, vänder allt ut och in, nålar fast alla vimplar på ett kantband som man då viker över så de ligger på båda sidorna om toppen på vimpeln och sedan syr raksömm efter hela bandet.  :) Easy pancake!
Och så här fint blir det :) Nu har jag också sytt fast bokstäver på den här, det är lite klurigare men det blir en trevlig och personlig present som mottagaren troligtvis har kvar (och uppe) länge.
Två som jag gjorde i början när jag inte riktigt visste vad jag höll på med :) Jag hade ju trots allt inte sytt alls sen syslöjden i högstadiet så det vart lite knackligt, men efter några stycken så fattar man ju faktiskt hur man ska bete sig :)

Vänner, dataproblem, feber och god jul!

Så var den här dagen till ända också. Men oj vad mycket trevligt vi haft trots snöyra:) På eftermiddagen kom familjen Odin på besök och intog huset med sina två härliga virvelvindar till barn ^^ En kaffetår i fina vänners sällskap är älskvärt.
Och senare på kvällen kom Viktor o Stina, samt Stina o Vincent och tog plats vid vårt middagsbord som serverade lax, mums. Ida o Andreas droppade in och tv-rummet belägrades av hockeysugna karlar som ville hoppas på att Modo skulle vinna, och det gjorde dom ju visst också, Bra där Modo! Vi tjejer som inte var så taggade på hockey hängde på nedervåningen o spenderade värdefull tid med varann ist. Kladdkaka med exotisk fruktsallad och glass vart det, gött.
Men alltså, nu idag, lagom till att jag ska börja ladda in massa bilder i datorn från kameran, så slutar minneskortet till kameran att funka!? Jag kan inte ta in några bilder i datorn!? Ja, det var ju inte så kul, men jag får slänga upp några bilder i efterhand när jag lagat problemet, (Hah, som om jag skulle kunna laga ett minneskort?) Någon som vet vad det är för fel när det inte ens kommer upp på "Den här datorn" att man har stoppat in kortet? Hm, jag måste ringa Persson.
Även så fick Daisy feber nyss, 39,2 grader och vaknar hela tiden.. som en vanlig grej när det är tänder på gång, men man tycker lite synd om na ändå. Men jag hoppas kanske på att hon blir utslagen och sover hela natten för en gångs skull, faast det lär ju snarare bli tvärtom, att hon ska vakna stup i kvarten istället. Vi får väl se.
Jag slänger upp några bilder från julhelgen så länge :)
Dejjan vart mäkta glad när hon fick se det här paketet :)
En liten gåvagn var det visst. Fick en av mina föräldrar och en av Tommys föräldrar, tyfis :)
Hon fick även testa den söta bruna linne-bodyn från 70-talet som min storasyster hade när hon var liten, oj vad söt hon var i den, tycker ni inte? :)
Till sist får jag väl säga, God natt och God Nytt Fortsättning från lilla familjen! :)

Julplundra redan? njaa..

Hejja!
Idag är det ju snöyra o plusgrader hallå! vad hände? Vi som skulle ha massa folk i Bergom ikväll för att spela hockey, och en promenad ville man ju passa på att ta med lilla familjen när gubben är ledig från jobbet o allt, nä det blir till att hålla sig inne. Funderar på om jag ska ta tag i julplundringen eller.. fast det är ju så mysigt. Tråkigt att ta bort allt redan. I år hade vi ingen gran så jag fick visa upp min fina julgranskul samling på ett annat sätt, genom att hänga en tjock stål-lina över fönstret o trä på kulorna där. Det blev riktigt fint, och de som blev över fick ligga i en glest flätad korg på fönsterbänken. De flesta kulorna har jag fyndat på Tradera i omgångar de senaste åren. Ett tips är att köpa på våren och sommaren när ingen bryr sig om att leta efter julpynt, då kommer man undan billigt. Resten har jag hittat på Ankaret och några har jag fått. Den stora som hänger närmast är speciell för den köpte jag i Tallin när jag o Tommy firade vår första bröllopsdag, som en souvernir, och den kostade hela 80 kronor så den är mig extra kär.  Den randiga kulan på mitten fick jag tillsammans med några till jättefina kulor av min granne Anna när jag hade sjungit på hennes dotters dop, jättegulligt :)
Nä nu har maken fått sova ut tillräckligt tycker jag, själv blev jag väckt kvart över sju :)
Sees!
Det blir ett fint blickfång som reflekterar ljus o färger åt alla håll.
Ett fint blickfång som reflekterar ljus o färger från alla håll.
Jag tror att jag är en sådan som kommer ha samma pynt i granen varje år, och inte göra nytt varje jul. Traditioner, det gillar jag :)
Jag tror jag är en sådan person som kommer att ha ungefär samma pynt i granen varje år, istället för att byta och göra nytt hela tiden. Traditioner det är viktigt, fast i år hade vi inte ens någon gran ;)

ännu en har trillat dit..

Väldigt trevliga i äkta skinn, märke okänt, strl 4 1/2, 20kr. Skitsnygga Vagabond strl 38, 20kr. DET ÄR JU GRATIS!Vagabond strl 37, 30kr. Som hittat!
Att även jag skulle falla ner i bloggträsket det trodde jag inte, fast stolt o nöjd är jag ändå :)
Finns det folk som jag, som är less på köp o släng-konsument-överflöds-sverige-stilen o känner hellre för återanvändning o att hjälpa folk som inte har det så bra som vi, o dessutom gillar gamla prylar..? Ja då kanske den här bloggen kommer att vara något för dig. Jag kommer här att dela med mig av diverse loppis- o second hand fynd som jag gjort på olika ställen men framför allt hos min favoritaffär "Second hand Ankaret" i Långviksmon, ca:5 mil norr om Örnsköldsvik. Jag kommer även att slänga in små tips emellanåt på finfina prylar som är inne till försäljning just Nu som DU har chans att köpa.
Bloggens första tips blir tre par skitfina skor som finns och Är inne just i detta nu.
De första är ett par fina, svarta skinn av okänt märke  strl 4 1/2, 20kr.
De andra är Vagabond, riktigt trevliga tycker jag, strl 38, 20kr
De sista är också Vagabond, strl 37, 30kr.
Det är nästan oförskämt billigt! Man kan undra om det blivit något fel, men så här är priserna i Långviksmon iaf, lätt värt! :)

RSS 2.0