Byahäng på hockeyplan.

Hej människor!!
Ni alla som inte var i Bergom igår missade en myspysig familjedag nere vid hockeyplan. Det var skridskor och pulka för hela slanten och alla pappor fick verkligen spela av sig :) Anna-panna, självaste ordförande i intresseföreningen hade bakat jättegoda semlor och det var väldans trevligt.
Bergoms framtid trivdes tillsammans på en åkmadrass :)
Jag var en stjärna på planen helt klart, fast någon snodde klubban som jag hade snott så jag fick sno den här lilla klubban istället ;)
Jag tog med mig min stämningshöjare ner, och nog tjänade den sitt syfte allt :) Det kändes nästan som när Pippi Långstrump går på julmarknad i staden och folket åker skridskor och någon står med ett litet ..eh.. lokomotiv? Haha, nej vad heter det? En låda man står och snurrar på så kommer det musik, också brukar det vara en liten apa med också? Det var iaf mysigt, fast lite struligt att man fick gå dit och veva upp den med några minuters mellanrum, men ack så trevligt iaf :)
Semla och kaffe i det fria.. det är härligt det ^^
Tommy var visst duktigare än mig på hockey, men det gör inget, jag unnar honom det ;)
Oj, puss :)

I´m gonna dance my ass off!

Wihooo! Jag provade nyss min brudklännnig och jag kommer fortfarande i den!! DET kändes skönt faktiskt.. Det här med barnafödandet satte visst större spår än vad jag förvånandsvärt nog hade trott. Och det verkar som att det ska vara eländigt svårt att bli av med det där sista dessutom.. Men jag har ju i stort sett inte ansträngt eller tränat min kropp sen jag slutade med fotboll i nian, och någon gång måste man väl förstå att man inte är femton längre.. kilona börjar ju faktiskt vilja hitta någonstans att sätta sig nu för tiden, och då måste man väl helt enkelt börja ta tag i det hela nu. Och DET har jag verkligen gjort idag :D Jag vann en aktion på Tradera på en väldigt rolig grej.. "Zumba fitness"! :D Ja, det är det du sett på TV-shop när man ska dansa och ha sig, och det ser jättejobbigt och jätteroligt ut. Det är liksom som att ha en egen dansinstruktör hemma i vardagsrummet, för det är på DVD alltihopa :) Kommer bli fantastiskt roligt det här. Jag har t.o.m tänkt att jag ska fixa en projektor o grejer bort till Bönhuset och bjuda in alla brudar på byn och ha riktigt roliga danskvällar tillsammans, smart va?! :D Man kan ta lite betalt för det så får vi in lite pengar till intresseföreningen också :) Inte klokt vad bra!
Så då blir det Zumba några gånger i veckan också har jag ju dansträningen två gånger i veckan förstås, men den är tyvärr inte så jobbig mest bara rolig. Men det är iaf en bra start på mitt nya liv som sund och hälsosam :)
Det jobbigaste är ju bara det att.. Jag ä l s k a r att fika!! Jag älskar att fika. Det är ju så mysigt, och trevligt, och stämningsfullt och gott och roligt!?! Jag måste ju nästan dra ner på allt mitt fikande ifall jag ska börja träna en massa.. annars blir det ju liksom +-0 och det känns väldans meningslöst.
Jaa eller är det någon som har något annat förslag? Nyttigare fikabröd kanske?
tyfis.. jag som bakat så goda chokladbollar idag..
Sen får vi väl se hur det går med Zumbandet men jag hoppas på att det blir en succé :)
Såå, är du sugen på att köra några pass så kom förbi bara så kör vi! Det passar ju så grymt bra för en mammaledig typ att kunna köra igång passet när det passar med sovtider och dyl. så det här blir nog jättebra.
Finns du som tyckte det lät kul att köra i grupp här på Bönhuset så hör av dig så får jag också veta hur stort intresset är, hoppas vi blir många :)
(alltså, om man gör minikakor då? Då blir det ju inte lika onyttigt väl? )

Stegbo Möbelrea!!!

Idag skulle jag vilja ha massor av pengar! :D
Ringde pappa igår och frågade om han kunde slänga upp 100 blad lite snabbt så där... men det kunde han visst inte..tyfis. Vi som bestämt hur vi vill ha det i köket nu, och hade tänkt oss ett IKEA kök och då är det ju kampanj där nu att man får 1000 kr för varje 10 000 man köper kök för, så vi tänkte vi skulle rappa på lite och beställa för det räcker visst bara till den 13/3.. men då ska man ju ha pengar tills dess också förstås.
Men ja, så nu är jag verkligen i renoverings- och möbeltankar och spanar runt efter vad som skulle kunna tänkas passa till vårt kök och även vardagsrum som ska få sig en liten ansiktslyftning.
För två veckor sedan var jag även på Stegbo möbler i Långviksmon och kollade in deras möbelrea lite, man blir ju tokig av att gå i den affären och sitta på en tom börs.. man skulle ju vilja ha så mycket! Men kanske det finns någon som har fler ören än jag på banken och är lite sugen på nya möbler :D Då kommer här lite tips och inspiration till er :)  (Jag kan dock inte garantera att allt finns kvar idag)
Lite dåligt ljus på bilden, men det är iaf snygga lampor för ett väldigt bra pris! Den ena är svart och den andra limegrön, om det inte syns :)
Fräsig röd, stor byrå som jag själv skulle vilja ha, till ett mycket, mycket bra pris!
Bord och fyra stolar för 3.995:-
Ojoj.. den här hade inte varit helt fel kan jag lova, fruktansvärt skön och fin möbel!
Riktigt sjysst pris på den här tycker jag.
Besök gärna Stegbo möbler när ni kommer till Långviksmon och Ankaret, för det du inte hittar på Ankaret kanske finns på Stegbo, och vise versa ;)
Ha en fortsatt bra dag alla fina!  /(Pyret

Bra-dag-lista o kula-prylar-span.

Tjenarenixen! Idag är det en bra dag :)
Och idag ser jag fram emot att se alla mina lökväxter spricka fram under snön (som är typ 90cm djup så det lär ju ta ett tag..)
Sen ser jag även fram emot:
* att börja renovera köket ^^
* byta ut fondväggen i vardagsrummet
* vårstäda på altanen
* hänga upp massa vimplar i hela huset
* börja måla i gillestugan som ska bli ett megastort lekrum
* plantera örter och sätta upp en hylla i fönstret i köket som de små krukorna kan stå på :)
* Att jag ska till fjälls om en vecka.. shishi!
* och att fara på Ankaret snart igen :D
Här är lite fina prylar som jag såg där för två veckor sedan när jag var där sist. Kan inte garantera att de är kvar, men förhoppningsvis finns de där, och bara väntar på att du ska komma och köpa dem.. ;)
Jo dom sa ju på radion att det var inne med pälsmössor nu va? ;)

En hemskt söt liten portmonä :)
Jag vet inte vad du tycker, men jag tycker den här är helfräsig! T.ex Emelie Westin, Du skulle kunna ha den här, eller hur!? :D
Hihi, på rätt person och plats och den här är helrätt!
Leggings för den djärve? :)
Jo, det är också en bra dag för att jag fick äta så god lunchlåda idag.. gjorde nämligen en supergod köttfärspaj igår, med massor av lök och vitlök, fetaost, oliver och körsbärstomater och den vart alltså jättegod?!! Det var som en aha-upplevelse för mig, för det var i ärlighetens namn första gången någonsin som jag gjorde en paj! :D
hejdå!

En Onepiece tack!

Ååååå en helg full av magsjuka och elände har passerat och jag har precis gått utanför dörren för första gången sen i fredags.. Jaa vi har baara suttit inne och verkligen bara suttit. Såå tråkigt och överslappt och slitet och shletet på samma gång..
En sånn här helg hade man ju iaf velat ha en mysipysdräkt som man har kunnat krypa in i och iaf fått känna sig lite söt och mysig i mitt i allt det trista. En sånn HÄR önskar jag mig!! :D En helt alldeles härlig onepiece som är alldelens så där mjuk och go så man aldrig vill krypa ur den.
Det är ju väldans hett nu har man förstått med dessa plagg, och själv hade jag en finfin en i mellanstadiet som jag använde tills den var så liten så den skar in i rumpan på mig.. Såå mysig var den, så jag inte ens ville inse att jag vuxit ur den ;)
Och vad säger ni alla singeltjejer? Vore inte den här helt suupernice att få krama om?? ;)
Checka in Onepiece.se efter fler sjyssta helkroppsmysdräkter :)
Själv, som den mammalediga fattiglapp jag är så är jag heeelnöjd med Ankarets sortiment så länge! ;D
Jag hittade en egen variant av onepiece där! :D Visst är den snygg??!
Jag har faktiskt ingen aning om vad det kan vara för plagg egentligen, men har man lust kan man ju förstås sy om den till en riktigt onepiece, men det lämnar jag åt den händige :) Den finns nämligen kvar i butiken gott folk, Skynda fynda!
Jo förresten, det är nog en gospelkåpa!! :D Eller?.. Haha, Den var jätteskön iaf, plysch, och till skillnad från bilderna ovan så är den ju runt 1000 kr billigare då den bara går av för 30-40kr ;)
Hihi, skynda fynda!!

Gossigaste tuppluren på länge..

Hello people! Ojoj vilken lång dag detta varit. Jag har hunnit med att packa massor av saker till släpvagnen som
gick från mitt hem till Ankaret idag, och det var skönt att få iväg lite grejer. Jag är ju som hemskt duktig på att köpa en massa prylar för jämnan, så man måste ju som ge tillbaka lite ibland också ;) Plus att mitt hem blir överbelamrat med jämna mellanrum så då är det skönt att rensa ut.
Den här gången fick linneskåpet sig en omgång och en massa fina dukar och gardiner fick säga adjö till Bergom, men det gråter inte jag för, jag har så proppat i skåpet ändå så det var bra att få lite extra plats.
Mitt i packningen fick jag för mig att jag skulle baka mini-kladdkakemuffins, och såklart, så skulle inte det få fortlöpa så länge utan hinder.. Först gick en huvudsäkring så ugnen ville inte bli mer än 75 grader varm, och det kommer man inte så långt på, ja och sen så fick Daisy feber och ville verkligen vara i famnen heeela tiden. Så, mina muffins blev lite, ja.. som allt som jag bakar brukar bli - misslyckade. Meen det var mest bara att dom helt enkelt inte blev kladdiga, annars vart dom som goda förstås.
Daisy hade sen feber hela eftermiddagen och var världens gosigaste, vi bara satt och mös och hon ville bara ligga i famnen helt stilla hela tiden, så jag kunde inte göra så mycket mer idag än det.
Men det gossigaste idag var att vi somnade båda två i hennes puff och sov där en timme.. hur mysigt som helst ^^ Pappa Tommy tyckte vi var gulliga och tog ett kort.
Jo, nu ikväll så har jag ju faktiskt haft lite tid att sitta med inbjudningskorten till Daisys 1-års kalas och nu är dom klara!! :D Små vimplar vart det förstås :)
Nä nu ska jag gå och sussa sött, men först lite kvällsfika i lilla magen :)  Och jag ser verkligen fram emot att jag ska äta kvällsfika hos Linda imorgon :) Det ska bli mysigt. Även så ser jag fram emot dansen imorgon, vill att vi ska sätta den där skitsvåra dansen snart tjejer!  :)
Godnatt alla fina människor!
/(Pyret


Pyret inreder bäbis lilla rum.

Hejbaberiba! Några dagar sedan jag skrev och jag tänkte att jag skulle visa för nyfikna hur Daisys rum till slut har blivit :) Den första bilden här är på hur det såg ut i väntans spännande tider då allt var iordningställt och förberett.. och det bara var bäbisen som saknades.  Med bamsemage och allt vad det innebär så stod jag på alla fyra och skrapade och målade om den där fina sängen.. TRE VARV! Det var sjukt jobbigt, men den vart verkligen superfin. Den köpte vi för 700kr på Himlen runt hörnet här i Ö-vik på deras begagnat-sida av butiken, den var då mintgrön men jag syndade lite och målade om den. Det vita lilla bordet är köpt på Ankaret och då var det i mörkt trä men lite vit färg på, så blir det mesta vackert :)
Den lilla hyllan är också den köpt på Ankaret med konsoller och allt för 20kr, den har jag också målat själv.
Speglarna är från olika loppisar och från Ankaret.
Men detta var alltså medans Daisy fortfarande sov i vårat rum, nu har hon ju sitt eget ^^
Utifrån sett ser det väldigt mysigt ut så här på vinterhalvåret..
Lampskärm- Ankaret, Brio-loket och plastblomman men kruka likaså, även den mintgröna fina burken.
Elefanten är från när jag och mina syskon var små, vi har alla lekt med den sen 70-talet och den håller än idag.
Jag blev jätteglad när jag hittade den här på blocket för 200kr och Daisy har redan jättemycket kul med den även fast hon är så liten. Den otroligt roliga tygbonaden är ifrån Ankaret :)
Och så här ser då rummet ut. Fåtölj, gåvagn, spjälsäng och tavlor är samtliga från Ankaret. De två roliga kuddarna med massor av färger och mönster köpte jag på Tradera av en tjej som tillverkar jätteroliga grejer, hittar inte hennes hemsida nu men om jag gör det ska jag definitivt dela med mig av den.
Till sist en söt liten bokhylla vi hittade på IKEA faktiskt, den kan man då fylla med roliga små grejer som jag har gjort här :) Tavlan uppe till vänster har Tommys moster Anita gjort åt Daisy, fler tavlor i liknande stil finns på Galleri 22 och då kan man också beställa text eller andra specialgrejer, ett tips för doppresenter eller till en arbetskamrat som ska sluta eller liknande kanske? Ta er en sväng till den affären eller kolla in hemsidan om ni vill :)
Tavlan i mitten har min fina vän Linda gjort
De flesta leksakerna har Daisy fått av våra vänner, men det lilla råddjuret nere till höger har en liten rolig historia.
Hemma hos min farmor i Strömsund fanns en liten byrålåda i hallen som det fanns prydnadsdjur i porslin i, som jag fick leka med och innan farmor gick bort så sa hon till min farbrors fru Ingrid: "Det som finns i den här lådan vill jag att Hanna ska få när hon själv får egna barn".. Och så blev det, jag fick i somras en liten låda med små prydnadsdjur i, som legat hemma hos Ingrid sen farmor dog, och det är väl runt 17 år sedan.. Ingen hade vetat om det förutom Ingrid, det var väldigt roligt att få. Och speciellt kul att få överlåta sakerna till Daisy, och är det inte ett otroligt fint råddjur till råga på allt?! :)
Nej nu är Dejjan vaken och vill ha sällskap igen, vi ska gå och dansa i vardagsrummet :)
hejrå!

Mer tyg åt folket!!

Några nya tyger som kommit in på Ankaret på sista tiden. Så fina! Även fast många är ganska smala bitar så finns det ju mycket man kan göra med dem ändå. Någon som vill dela med sig av sina tyg pyssel projekt? Själv köpte jag igår en gammal byrålåda full med fack i, som jag tänker vända på högkant och göra någon typ av dockskåp av, och då tänker jag "tapetsera" med fina små tygstuvar :)



Det här tyget till vänster är som ni ser; gult, vinrött, brunt och olivgrönt. Och det är väldigt stort för att ligga i stuvlådorna, så det passar utmärkt som duk till ett runt bord eller att göra stora kuddar av eller liknande :)

Om det kommer in större bitar av dessa så får de nog inte ligga länge :) Riktigt snygga hallå?!

Hejja på, alla eldsjälar o glada pensionärer!!

Men alltså.. jag måste ju bara berätta om att jag hade kanske världens mysigaste kväll igår! Hihi så gulliga människor får man leta efter med lykta alltså.
Jo, jag var i Långviksmon och hade sett en liten affisch på anslagstavlan där om att det skulle vara ett musik- och sångcafé i Movattnet, en liten by på ca 40 invånare som ligger några kilometer ifrån Långviksmon.
Så jag frågade Lena, en handlingskraftig och mångsysslanade järnkvinna som för övrigt bor ute på en liten ö mitt i Storsjön i Långviksmon, ifall inte hon och jag skulle ta och fara dit om torsdagkvällen? :)
Så vi tog hennes skoter och for iväg och det blev alltså en riktigt lyckad kväll.
På programmet stod husbandet "Old Fejs" för underhållningen, och allsångshäftet användes flitigt och improviserade sång- och poesi framträdanden var mycket välkommet. Så det tog inte lång tid innan jag stod på scénen och sjöng tillsammans med det söta lilla bandet av glada pensionärer :) Vi brände av Sjösala vals och alla i salen klämde i på "Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol"  ^^
En söt gubbe höll i värdskapet för kvällen och skötte det galant genom att locka oss till skratt mellan sångerna med diverse små historier och vitsar. Och efteråt kom massor av söta personer fram och ville prata och tyckte det var för fantastiskt att ungdomen orkade sig ut ifrån sina TV-apparater och datorer.. och en annan undrade varför jag åkt 8 mil för att beträda deras lilla Bygdegård..
Sånt här tycker jag är såå roligt att göra :) Att visa lite engagemang, intresse och deltagande när människor anordnar och står i.
För nu är det så att hon som är ordförande i lilla Movattnets Bygdegårdsförening heter Mia Westberg och är 25 år gammal, ett år yngre än mig alltså, och hon gör ett enastående arbete! Det är så kul när unga människor vågar engagera sig och "beblanda" sig med pensionärer och medelålders för att försöka få en roligare och bättre sammanhållning i bygden. Jag är själv litegranna åt det hållet och tycker det är jätteroligt att anordna grejer för att folk ska få komma tillsammans och träffas och ha trevligt. Och det krävs inte mycket jobb egentligen, för att folk ska uppskatta det såå mycket och att det hela ska bli en lyckad sammankomst.
Det finns tyvärr för lite eldsjälar ute i byarna, men de som finns de förtjänar lite uppbackning och mycket visad uppskattning, för att man inte ska tappa dem.
Så; TACK Mia, för att du jobbar och kämpar för din by! Det kommer Movattnet ha så mycket glädje av och ditt engagemang kommer att ge resultat i många glada miner och kanske en och en annan inflyttning ;D
Alltså, kvinnan i mitten som spelar trummor.. Vilken star!! Haha hon var hur skön som helst och spelade på sin lilla uppsättning trummor med en säker hand (ja, hon spelade mestadels bara med en hand) och rörde inte en min. Hon var en stencool gumma alltså.. ^^
Synd att jag inte fick på bild när jag stod och sjöng med mina stora skoterkängor på.. ;P Haha, jag tänkte ju inte på att ta med mig några andra skor på skotern, så jag fick matcha mina Monki jeans till mammas skoterkängor! .. Tur man inte är så känslig av sig.. ^^

Gospelfeber!!

Celebrate good times c'mon!
Ååå nu kan jag inte hålla inne med det längre, nu måste det Uuut! Det som jag skickade ett kul brev om här handlade inte om att jag var gravid.. hihi som några faktiskt trodde, utan det var om detta: 
Yeeah det är en helt sjukt, galet, fantastiskt, megadegahäftig grej på gång hörrni!!
Mellansels folkhögskolas gospellinje fyller faktiskt 10 år i år!! Vilket kommer att firas med en dunderkonsert och en riktigt riktigt nice reunion för alla tio års "gospellinjar" :) Alla mina gamla klasskompisar kommer alltså upp till Ö-vik och under en hel helg ska här härjas och sjungas och övas och skrattas och minnas och sjungas ännu mera och det kommer att bli SKITKUL rent utsagt!! :D Jag är dundertaggad och längtar tills vi får skivan med låtarna vi ska öva in så jag kan börja repa och öva stämmor för fullt här hemma, det är alldeles för sällan jag får sjunga gospel för övrigt.. usch vad tråkigt! Det är ju faktiskt det bästa jag vet att göra i hela världen.. faktiskt :) Tänk att det kan vara så fantastiskt roligt och utmanande och svårt och ansträngande och rörande och kraftfullt och mäktigt och utvecklande och SKITKUL att sjunga gospel!?!  Jaa, helt enkelt så måste alla som bor i Norrlandstrakten leta sig till Ö-vik den 23 maj (troligtvis, lite osäkert datum) för att gå på årets mäktigaste gospelkonsert, (ja iaf i Norrland då :) för DÅ kommer inte bara tio års gospelklasser att sjunga i en megastor gospelkör utan ÄVEN.. förstås.. så kommer dessa att uppträda:
WALT WHITMAN- Chicago
CHRIS HARRIS - Chicago
SAMUEL LJUNGBLAHD - Samuel Ljungblahd liksom!
OLE BÖRUD - Norge
(och även eventuellt fler.. osäkra än så länge)
Jamen ni hör juh!?!! Får man inte gåshud så säg?!
Det kommer verkligen bli såå roligt att träffa alla igen. Jag gick alltså två år på Mellansel och både "Up north Gospel" och "Aimin high Gospel" som våra körer hette.. jo båda dessa klasser är utblandade med folk från hela Sverige kan man säga, så därför träffas man ju aldrig egentligen. En del har man kontakt med och träffar någon gång sådär men de allra flesta egentligen har jag inte träffat sen vi slutade, för fem år sedan? Kan det vara så? ojoj vad tiden går..
Bara därför måste jag slänga upp lite bilder från olika gospel konstelationer man varit med i. Tyvärr finns inte så mycket bilder på den här datorn men en del gamla minnen ska vi nog kunna väcka till liv ;)
Aimin High Gospel på Kåren i Piteå under Norrlandsturnén, mitt andra år på Mellansel.
En av dom roligare spelningarna var denna, på julaftonsnatten på Pingstkyrkan i Ö-vik, vi var ett sjukt bra gäng (ja alltså vi Var faktiskt fler än fyra) och akustiken och känslan och "Now behold the Lamb" och "He came" och jaa.. allt var fantastiskt härligt verkligen..
Här röjjer vi lös på Tejp, ett läger som är varje sommar i Ö-vik, det blir alltid ösig gospel på Tejp :D
Och alla i tältet hängde med på min dans på "All around" :)
Det var nog två och ett halvt år sedan det här.
Också lite Chicago förstås! ^^ Halva Aimin high i den lilla söta kyrkan där alla är så snälla.. Cynthia Nunns kyrka, vad hette den nu igen? Här kan man se lite äkta gospel passion ;)
Slappa elever och lärare utanför Hancock building, DÅ världens tredje högsta byggnad om jag inte misstar mig. Googla på Hancock building så får ni se något sjukt.. Vi var för övrigt på 94 våningen och käkade feting middag..hoppsan, det bokstavligen gungade där uppe :)
Avslutar med den traditionella gruppbilden utanför St Emanuel Baptist Church i Chicago där man alltid bor.
HÖrrni, det här blev ett väldans långt inlägg.. förstår inte vart jag har fått den här extra tiden ifrån, men Tack för det! :)
Jag kommer skriva mer om gospel såå, vi hörs!!

Fyndtips från Långviksgrekland


Tjenarenixen!
Pyret rapporterar från Långviksmon den här veckan, för att maken är på Ulvön och jobbar några dagar och då är det trist för mig och Daisy att sitta hemma, så då for vi till L-mon ist. På Ankaret fanns det mycket fint nu när jag kom, och det har kommit in mycket trevliga saker under tiden också. Tänkte visa lite bilder på några grejer som det går alldeles utmärkt att komma upp och köpa :)


En helt fantastisk skivspelare/radio/skitsnyggmöbel från 50-60-talet, 275:- (Fast nu fick jag just veta att den här kommer att gå på Ankarets auktion som blir till sommaren.. sorry folks, ni får lägga ett bud på den då ist :)



Väldigt gullig liten bänk för 160:-

Jag gillar sådana här små grejer jag, set med fruktknivar och dyl. Nu finns det inne tre små söta set, alla kostar 15:-vardera.


Alldelens superfin burk/skål från Rörstrand, "SYLT". Jag har själv en egen som jag använder som ytterkruka, hade
det inte varit för det så hade jag köpt den här på studs.

40:- små kronor som ni kan se.. :)

Jättefin ljusstake/prydnad som jag gärna skulle vilja köpa själv..

En riktigt nice elorgel för 200:- Som hittat! Slå till bara! ;)

Och om man kommer upp till Långviksmon för att gå på Ankaret så kan man ju kanske bli hungrig och då kan man gå och käka på Millas, 10 meter från Ankaret :)  Svensk, hemlagad husmanskost, otroligt bra. Igår var det min favoriträtt! ^^ mums..
Resten av veckan är det så här det ser ut. Här kan man ju även se öppettider och annan bra fakta. För om man nu åker 5,5 mil från Ö-vik så kanske man vill att det ska vara öppet om man skulle råka bli hungrig. :)


Det var allt för den här gången.
Nej förresten!! Nästa vecka kommer jag att ha en mini insamling i mitt garage :) Det kommer att utgå en stor släpvagn med kåpa på obestämd dag nästa vecka ifrån mitt hus, och då ska den alltså vara full! Men jag har inte så jättemycket grejer att proppa den med, så jag tänkte att ni skulle hjälpa mig. Alla som bor så till så det passar sig att ta en sväng förbi Bergom utanför Ö-vik, ni kan ta och rensa era förråd och garderober lite extra rejält i helgen så kan ni dumpa grejerna i mitt garage under veckan. JÄTTEGÄRNA alltså!! :D Jag blir superglad om jag får proppa vagnen full. Så, finns det grejer du vill bli av med som du inte orkar göra så mycket arbete för, så släng upp dem på ett flak eller i bagaget och kom till Bergom och ställ det i mitt garage så ser jag till att ditt gamla "bråte" omvänds till pengar som kan användas till otroligt bra ändamål :) Bra va!?! :D

En kan göra mycket mina vänner.. men många kan göra mer!!
/(Pyret

Surprise!!

Oj vad trevligt det är med överraskningar! :)
Titta vad gulliga små paket jag fick för några dagar sedan! Jag sjöng på ett dop i somras och nu i veckan kom skatteåterbäringen kan man säga ;)
Inuti låg två sådana här roliga grejer!  ..Jag fattade inte heller vad det var från början :D Men som man kan se så är det en tekopp underst och en liten tekanna överst! :) Och har man då bara En liten fin person på tebjudning så kan man ställa fram dessa och då får båda liksom varsin tekanna, hihi.. Ganska fiffig grej ändå va?
Trevligt värre har jag även haft det idag. Följde med grannen Anna o hennes två döttrar på sagostund på biblioteket och sedan en snabbis på stan, sen har barnen fått leka av sig hemma hos henne och en våffla slank visst ner :) Nu närmast ska jag och Dejjan ta bussen till stan för att vänta in nästa buss som går ut till Svedjeholmskyrkan där jag har dansträning, och SEN är det ungdomsmöte där ute och då ska vi dansa upp några danser :)  Jättebra möte kommer det för övrigt bli ikväll, ungdomspastorn från Livets ord; Mattias Nordström är uppe och ska säga några väl utvalda ord.. typ :) Nämen han är jättebra, och det blir en hemskt trevlig och ösig kväll tror jag, så kom gärna dit och häng med oss, och se oss dansa även :D
Annars så får ni ha en jättebra kväll hur som :)
Holla/(Pyret

Det doftar syltkakor.

Hann med bakning idag också, det var skönt att få lite bortgjort inför Daisys kalas. Jag gjorde syltkakor och lyxade till det lite med Hemköps egna lingonsylt. Det är bara att när man bakar på det här viset så tar ju allt dubbelt så lång tid.. när allt ska va så litet?
Jag tänker nämligen bjuda på "minifika". Massor av kakor i miniformat, det är ju jättekul! ^^
Tar gärna emot förslag på vad för slags kakor jag skulle kunna göra, några som passar bra i miniformat.
Imorgon blir det minilyxkladdkakemuffins :D

Twenty one dresses..

Godkväll allesammen!!
Lovisa var hos mig förra helgen och vi fotade lite 50-60-70-tals klänningar som jag tänker sälja iväg antingen på min loppis i sommar, tradera eller här på bloggen, frexten får man göra så? Sälja grejer via bloggen?? Kommentera gärna och berätta hur ni gått till väga eller om ni vet hur folk brukar göra.
Tänkte jag skulle bjuda på några "charmiga" bilder och ett litet smakprov på vad som komma skall iaf , det är riktigt fina klänningar så här får ni ett litet axplock..
Muppiga jag som inte vet hur man beter sig framför en kamera och
en skitfin klänning från "Twenty one" i Chicago.
En sådan här förklädes variant som är öppen där bak förutom två knappar längst upp, men det visar jag inte för er...
För då visar jag ju hela umpgumpen hallååå.. och det har jag hört att man inte ska göra på internet ;]
SÅ, här har ni alla tre, inom kort till försäljning så spana noga nu och först till kvarn när det väl gäller.
Frexten, som jag skrev tidigare; ge mig gärna råd och tips på hur jag ska göra bäst, eftersom jag inte är någon van bloggare eller säljare så har jag liksom ganska dålig koll på hur man ska göra så att säga.

Godkväll allesammen! /(Pyret

Barnfullt och barnfritt.

Hola allahopa!
Tänkte jag skulle berätta vad vi hade för oss igår här i Bergom. Hanna och Stina kom ut och hade med sig tre små barn och vi gjorde det stora jobbet att gå ner till sjön och plumsa oss ut till vindskyddet för att grilla lite korv och fika. Lite lagom lättsamt med pulkor, vagnar, ved och liggunderlag plus barn, men det blev rätt trevligt till slut. Trots att Stina blev så stressad p.g.a hunger så hon slängde på korvarna på gallret innan elden knappt hannit hunnit ta sig än, haha så någon glöd var inte att tala om ;)
Sedan slöt Sanna och Annika också upp med deras två barn. Vi gick sedan hem till mig och fikade och det var väldans trevligt.
Och även denna gång hamnar alla på köksgolvet. Så roligt att se att alla leker jättesnällt, men vänta ett halvår så är det nog andra bullar kan jag tro.
Dejjan har tränat på att spatsera runt här i huset idag, men håller fortfarande ett fast litet grepp kring min ena hand..hon törs inte riktigt släppa än. Fast ett och annat steg tar hon själv emellanåt . Det var dessa jag tänkte visa häromdagen när det inte gick, de är iaf ursnygga Kavat skor som jag köpt på Ankaret.
Och även dessa har jag fyndat där.
Nä nu har svärmora varit här och hämtat Dejjan och Tommy tänker fara på hockeyn ikväll, så det blir första kvällen för mig på 10,5 månader som jag får vara hemma alldeles själv, och det känns såå skönt! ^^  Jag ska bara ta hand om mig själv, t.ex läsa min "Allt i hemmet" som kom i förrgår och som jag inte ens hunnit öppna än. Såå, ha en fin kväll alla, det ska jag! :)
/(Pyret

Pyret på snowboard jakt..

Hallåååå är det någon som har en bräda att låna ut/sälja till mig till vecka 9? Eller gärna förstås ett tag innan så jag hinner värma upp mig lite. Det vart nämligen impuls bestämt att jag ska följa några vänner till Kittelfjäll vecka 9 och jag har visst ingen bräda längre. Jag trodde jag hade lagt ner min snowboard karriär totalt efter att jag bröt ihop i backen i solberg förra året då jag föll handlöst, föret var värdelöst, brädan 100 år gammal, alldeles för liten och ovallad, och jag var jätteotränad.. Jo jag bröt ihop och blev rosenrasande och körde ner brädan i snön bredvid liftkön och skrev en lapp: "Säljes 100kr" och mitt nummer.. meen, nu verkar det då som att jag ska åka igen, och det känns ju såklart jättekul! :D Har ju ändå åkt i 15 år, kan ju inte lägga ner nu, bara för att jag blivit gammal och feg och inte vågar satsa livhanken i skogen och hoppen längre..
Så: Har du en gammal snöbräda som ligger o samlar damm och passar för en i 160cm klubben så är jag intresserad av ett köp :)
En liten glimt från dagens pysslande.. Inför Daisys 1 årskalas ska det sys massor av vimplar, så jag flyttade ner pysselrummet till köksbordet idag och fick massor gjort :) Och som vanligt kan jag inte hålla på med bara Ett projekt, utan jag skrev även dagbok och klistrade in bilder i Daisys "mitt första år"-bok och planerade för bönhusets framtid.. men det är då man får som mest gjort tycker jag, när man duttar lite här och var. 
Här har vi ett sådant där snyggt Ankaret tyg som är ifrån Örnsömnad i Långviksmon. Väldigt snyggt om jag får säga det själv. Kostar endast en 5 eller 10 lapp!
Hihi och Daisy hade sina grannkompisar Leah och Sara på besök idag och de lekte otroligt fint tillsammans. Vilket gäng de kommer att bli, Bergoms most wanted ;)

RSS 2.0